Certificat de grau mitjà de valencià

Imatge

La major part de vosaltres feu aquest curs perquè voleu presentar-vos a l’examen de certificació de grau mitjà de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV). Aquest examen de certificació és organitzat per la Subdirecció de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Dins de Política Lingüística hi ha la JQCV, l’organisme encarregat dels certificats de llengua de la Generalitat. A les dues pàgines web oficials de tots dos organismes trobareu informació molt valuosa sobre les proves que organitzen, els continguts, objectius i l’avaluació, proves anteriors de tots els certificats i enllaços i programes a recursos en línia per a millorar l’ús del valencià i preparar millor les proves.

Imatge

Pel que fa al certificat de grau mitjà de valencià, al web podeu consultar una publicació que vos explica tots els continguts que vos exigeixen per a passar la prova, l’estructura de la prova, el mètode d’avaluació, el nivell, etc. També hi trobareu un model de prova perquè vos familiaritzeu amb aquesta. En altres apartats del web podeu trobar les proves d’altres anys, que podeu consultar, mirar o fer per practicar de cara a l’examen de juny o de novembre.

Recordeu que el nivell del certificat de grau mitjà és un C1, segons el Marc europeu comú de referència per a les llengües. El MECR és un document d’aplicació europea i internacional que pretén equiparar tots els certificats de domini d’idiomes perquè seguisquen uns criteris d’avaluació semblants i s’estructuren en nivells de domini equivalents. Així, la prova de la JQCV, després d’adaptar-se al MECR, dóna prioritat a l’enfocament comunicatiu i valora més els apartats de la prova que avaluen les capacitats comunicatives.

Recordeu, també, que la prova té dues parts (en dos caps de setmana diferents) i dues convocatòries anuals, una al juny i l’altra al novembre. El període de matrícula, però, és únic, i el pagament es fa per a totes dues convocatòries (això significa que si no aproveu la convocatòria de juny podeu presentar-vos a la de novembre). El període de matrícula s’obrirà al voltant de la primera setmana d’abril i durarà fins a la fi del mes.

Per tot açò, vos recomane que estigueu atents a la pàgina web de la JQCV, que mireu tots els continguts i repasseu tota la informació que vos dóna. Com més preparats estarem i més sabrem sobre la prova més tranquils i preparats estarem el dia de la prova 😉

Imatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: