Visita a les Corts Valencianes, dijous 23 de gener

ImageCom ja vos he comentat a classe, el proper dijous 23 de gener farem una visita guiada a les Corts Valencianes, al Palau de Benicarló (plaça de Sant Llorenç, 4).

Les Corts Valencianes són la seu de la sobirania del poble valencià, i la institució que ens representa a través dels parlamentaris que escollim per sufragi universal en eleccions democràtiques. Les Corts del Regne de València eren convocades pels reis de la Corona d’Aragó i representaven els tres estaments amb poder de la societat de l’època: el clergat, la noblesa i la burgesia (representants de les viles reials). Les seues decisions tenien rang de llei i eren producte de pactes entre els representats i el rei.

Posteriorment, una vegada els valencians recuperàrem l’autogovern el 1977, es recuperà la institució, però amb un funcionament totalment diferent dins del context democràtic parlamentari que adoptà la nova constitució de l’estat espanyol. Actualment, és l’òrgan que legisla i, per tant, d’aquest depenen totes les lleis que, dins de les seues competències, ens afecten en la nostra vida diària. Entre aquestes lleis es troba la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià i totes aquelles relacionades amb l’ús de la llengua i pròpia, la seua promoció i protecció i els drets lingüístics de tots els valencians.

La visita tindrà dues parts, una primera en què un funcionari de la institució ens farà una visita guiada i ens explicarà la història, tant de l’edifici com de la institució. La segona part de la visita ens la farà Fran Ferri, el parlamentari més jove de la història contemporània de la institució, adscrit al grup polític Compromís, i consistirà en una explicació del seu funcionament actual. Podreu fer-li totes les preguntes que vulgueu i resoldre tots els dubtes que tingueu.

Per a assistir-hi necessite que m’envieu un correu a la meua adreça electrònica (carles.plasencia@gmail.com) en què confirmeu l’assistència amb el vostre nom i cognoms i el número de DNI abans del divendres 17 de gener.

Ens trobarem a les 11.45 h del dijous 23 a la plaça de Sant Francesc, davant de la porta de les Corts, per tal d’organitzar-nos i entrar-hi a les 12 en punt. La visita tindrà una durada d’una hora i mitja / dues hores, i acabarà al voltant de les 14 h.

Vinga, confirmeu que queden pocs dies! Espere vore-vos a tots allí 😉

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: