Valencià al CJCV

Image

Aquest és el lloc de trobada del curs de valencià organitzat pel Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana i l’ACV Tirant lo Blanc al barri del Mercat de la ciutat de València.

Aquest és un dels primers barris de la ciutat de València i que va ser durant molts segles el centre cívic i comercial del cap i casal, al bell mig de la Ciutat Vella. A pocs metres d’on fem el curs hi ha la Llotja, un dels símbols més importants del poder polític i comercial que va tindre la capital del Regne de València durant l’edat mitjana. Un poder que es concretà en el Segle d’Or de la literatura en valencià. També, tot just darrere de l’edifici del CJCV trobem la plaça del Mercat i el Mercat Central, lloc on, durant centenars d’anys, s’han concentrat les transaccions comercials més importants de la nostra ciutat, transaccions que sempre s’han fet, òbviament, en la llengua que ara estudieu i milloreu. A hores d’ara el barri està enmig d’una transformació més o menys encertada, però que el trau d’una letargia que ja ha durat massa anys. La nostra llengua s’utilitza al Mercat Central, en el seu registre més col·loquial, i és la manera de comunicar-se majoritària entre els clients i botiguers. El valencià està als carrers i a les botigues, és la llengua dels joves de les associacions membres i dels tècnics i secretaris del CJCV, és la llengua en què molts turistes visiten la Llotja i també la llengua que molts dels alberguistes descobreixen per primera vegada.

Gràcies a aquest curs serà més fàcil que aconseguiu un certificat de llengua que vos ajudarà a trobar feina o a completar el vostre currículum. Però aquest curs també vos integrarà millor en la societat valenciana, vos donarà més recursos per a comunicar-vos i, sobretot, farà que la presència de la nostra llengua al barri i a la ciutat, abans total, s’incremente amb un bon grapat de parlants.

En aquesta categoria, Valencià al CJCV, trobareu totes les entrades relacionades amb el nostre curs. A banda, també teniu tres categories més que vos interessen. A la categoria Recursos i adreces d’interés trobareu enllaços a material en línia que vos ajudarà a millorar el vostre valencià. A la categoria Activitats trobareu totes aquelles coses que es fan a la ciutat i la comarca de l’Horta que tenen relació amb la llengua, per traure-la fora de l’aula. Finalment, la categoria General conté totes aquelles coses i notícies d’interés comú i que no són classificables en les altres categories.

Espere que no siga difícil moure-vos per ací. Ja voreu com en un parell de vegades que entreu i tafanegeu aconseguireu dominar el blog. No vos oblideu de llegir i mirar, però també de comentar, aquest ha de ser un blog participatiu i viu!

Recordeu que les classes són els dimecres de 17 a 18.30 h i els dijous de 17.30 a 19 h, a la sala de reunions de la seu del CJCV, al carrer de la Llanterna, 26. La meua adreça electrònica és carles.plasencia@gmail.com i el meu número de telèfon 654 194 358.

Vinga, comencem, que açò és bufar i fer ampolles!

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: