30 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià

ImatgeHui, 23 de novembre de 2013, fa exactament 30 anys que es va promulgar la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià. Per als qui no la coneixeu, aquesta llei és el document que estableix la política lingüística de la Generalitat Valenciana i la que determina els usos de la nostra llengua a l’administració, la seua presència al sistema públic d’ensenyament valencià i els drets i deures dels ciutadans envers la llengua. És la norma que estableix l’estatus que té el valencià al nostre territori.

Va nàixer en un moment en què la societat valenciana estava dividida i desunida, per això molts la consideren una llei de mínims. Hi ha qui considera que s’hauria de canviar per una altra més adequada al moment actual i hi ha qui l’elogia i la justifica. Siga com siga, aquest trenta aniversari és un bon moment per conéixer-la i reflexionar-la, comprovar si ha assolit els seus objectius. Ara cal opinar si ens en cal una altra o no i que podem millorar perquè el valencià siga una llengua de tots i de totes, la nostra.

Perquè coneixeu millor aquesta llei, vos convide a mirar aquest reportatge fet per Vilaweb en què s’analitza la llei en el seu 25 aniversari.

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: