Audiovisual: RTVV

Imatge

Ràdiotelevisió Valenciana és el servei públic d’informació, comunicació i entreteniment dels valencians. Tot i que les darreres notícies sobre la pervivència de l’ens no són gens bones, encara hi ha l’esperança que el govern del PPCV no faça efectiu el tancament anunciat. Tanmateix, no se sap que passarà amb tot el material audiovisual que pertany a RTVV i que hauria de continuar sent d’accés públic a tots els valencians (que som els vertaders propietaris).

Siga com siga, Canal Nou i la resta de canals de televisió del grup RTVV tenen els millors recursos audiovisuals que podeu aprofitar per millorar la vostra expressió i comprensió orals. Els programes que podeu vore estan fets en el nostre estàndard oral, la major part d’aquests amb un molt bon nivell de llengua formal. També són les produccions audiovisuals amb què més vos identificareu, per la seua temàtica valenciana, sobre temes d’ací i des de una perspectiva valenciana. Encara que molts teniu prejudicis, paga la pena descobrir què ens ofereix i conéixer la programació, de ben segur que vos sorprén!

Hi ha molts programes interessants que vore a Canal Nou. A l’apartat Nou a la carta, a la mediateca i al compte de YouTube trobareu quasi tots els vídeos, programes, informatius, documentals, etc que s’emeten per la televisió. Trobareu programes de cuina, com ara Tant de gust. Si el que vos agrada és l’anàlisi informativa d’esdeveniments o de temes d’actualitat, podeu escollir entre el degà de la cadena, Dossiers, o un de nou que ha tingut molt d’èxit, Societat Anònima.

Si el vos agraden són els animals, podeu vore Guamipi. I si la natura vos encisa, potser l’espai de Medi Ambient de la televisió és el vostre programa preferit. En canvi, si vos agradaria conéixer millor la nostra geografia, els nostres parlars i com som els valencians de nord a sud del territori, podeu fer-ho amb El poble del costat o Gormandia. Vos fartareu de riure!

També teniu sèries a Canal Nou que són en valencià. Els problemes de la banda de música del poble centren l’acció d’Unió Musical Da Capo. L’arribada d’un capellà nou al poble és l’argument de Senyor retor. També podeu vore la sèrie de televisió valenciana més vista de tota la nostra història, L’Alqueria Blanca.

El millor programa que podeu seguir a RTVV és, sens dubte, Trau la llengua. Descobrireu la nostra llengua allà on es parla i aprendreu vocabulari de diferents camps mentre passeu una bona estona.

Vinga, aprofiteu els pocs dies que queden per vore RTVV i investigueu tot el que pot oferir-vos, serà profitós, coneixereu moltes més coses del nostre territori i vos divertireu. Més fàcil, impossible! 🙂

Etiquetes: , ,

Trackbacks / Pingbacks

  1. Audiovisual: Cinema en valencià | Bufar i fer ampolles - 12 febrer 2014

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: