Valencià al Cervantes

Aquest és el lloc de trobada del curs de valencià organitzat per l’AMPA del CP Cervantes i l’ACV Tirant lo Blanc al barri del Botànic de la ciutat de València.

Un barri que va ser una autèntica cruïlla de camins, que arribaven a la ciutat des de l’oest. Aquest fet va provocar que ja des de ben antic hi haguera un assentament de població que aprofitava els beneficis de ser una de les portes d’entrada de la ciutat. No debades, al barri ja l’anomenaven extramurs en temps de l’antic Regne de València, per ser un dels primers nuclis de població consolidats més enllà de les muralles que protegien el cap i casal. El barri acull el mercat de Rojas Clemente, injustament oblidat per l’Ajuntament i necessitat d’inversió municipal. També hi trobem el jardí que dona nom al barri, un oasi enmig del tràfec urbà que és un dels inicis de la història científica dels valencians. La nostra llengua s’usa al jardí, en el seu registre més formal i acadèmic, però també se sent a les botigues del mercat i és la manera de comunicar-se majoritària entre els clients. El valencià està als carrers i a les botigues, és la llengua dels xiquets, dels pares i mares i dels mestres a l’escola i la llengua de les falles i de les associacions del barri.

Gràcies a aquest curs vos serà més fàcil aconseguir un certificat de llengua que vos ajudarà a trobar feina o a completar el vostre currículum. Però aquest curs també vos integrarà millor en la societat valenciana, vos donarà més recursos per comunicar-vos i, sobretot, farà que la presència de la nostra llengua al barri i a la ciutat, abans normalitzada, s’incremente amb un bon grapat de parlants.

En aquesta categoria, Valencià al Cervantes, trobareu totes les entrades relacionades amb el nostre curs. A banda, també teniu tres categories més que vos interessen. A la categoria Recursos i adreces d’interés trobareu enllaços a material en línia que vos ajudarà a millorar el vostre valencià. A la categoria Activitats trobareu totes aquelles coses que es fan a la ciutat i la comarca de l’Horta que tenen relació amb la llengua, per traure-la fora de l’aula. Finalment, la categoria General conté totes aquelles coses i notícies d’interés comú i que no són classificables en les altres categories.

Espere que no siga difícil moure-vos per ací. Ja voreu com en un parell de voltes que entreu i tafanegeu aconseguireu dominar el blog. No vos oblideu de llegir i mirar, però també de comentar, aquest ha de ser un blog participatiu i viu!

Recordeu que les classes són els dimarts i dijous de 15.30 a 17 h, a la sala de l’AMPA del col·legi Cervantes, al carrer de Guillem de Castro, 153. La meua adreça electrònica és carles.plasencia@gmail.com i el meu número de telèfon 654 194 358.

Vinga, comencem, que açò és bufar i fer ampolles!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: