Aplicacions mòbil en valencià

Imatge

El valencià és una de les llengües més usades a Internet, d’entre totes les del món. En l’àmbit de les aplicacions mòbil no es queda arrere, podem trobar un bon grapat d’aplicacions per als nostres telèfons en la nostra llengua. Hi ha una pàgina web que les recull quasi totes (o almenys les més interessants) que s’anomena Apps en català. Hi trobem tant les aplicacions mòbil que són només en valencià com aquelles que tenen opció d’escollir diferents idiomes, entre els quals trobem el valencià. Un altre portal que en parla és l’App de la setmana, un web de la Generalitat de Catalunya que promou l’ús del valencià a Internet mostrant als internautes una aplicació nova en la nostra llengua cada setmana. N’he triat unes quantes per presentar-vos-les ací, totes d’Android (per ser el sistema operatiu més estés, tot i que també hi ha d’iOs).

Google-Android-Logo

El DIEC2 (2a edició del Diccionari de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans) té una versió per a mòbil, de manera que pugues cercar ràpidament el significat de qualsevol paraula amb la màxima fiabilitat. Una altra aplicació d’ús lingüístic és la versió mòbil del Diccionari de dubtes del català oral (teniu l’enllaç a la versió web en una entrada anterior). Perfecte per conéixer la pronunciació exacta d’una paraula allà on estigueu. Per a traduir teniu la versió mòbil del traductor de Softcatalà, un dels més fiables de tots els traductors automàtics existents en línia.

Si penseu que els pronoms febles són molt difícils, amb l’app Posa’ls podreu practicar-ne l’ús fora de l’aula en les estones mortes, com si fora un joc! Per practicar l’ortografia no hi ha res millor que fer dictats (a la prova de la JQCV és una de les parts de l’examen). Ara també podeu fer-les al mòbil amb l’app Dictats.

També podeu baixar-vos al mòbil l’aplicació de les Guies de conversa universitària, una sèrie de recursos comunicatius comparats entre el valencià i altres llengües, així podeu aprendre altres llengües a banda de millorar el valencià! Una altra manera de practicar valencià, però també altres llengües, és l’app Lext Talk. Amb aquest programari podrem unir-nos a converses en diferents llengües del món per tal de practicar l’expressió escrita, també hi ha converses en valencià! L’embarbussaquefafort és una app que ens permet jugar intentant dir embarbussaments el millor que podem.

Per a jugar en la nostra llengua tenim aplicacions mòbil com La resposta correcte, un joc de preguntes i respostes. També podeu baixar-vos l’app del Gran dictat, un concurs de TV3 sobre llengua. També teniu Letrix amb versió en valencià, un joc de Scrabble i passatemps relacionats amb la llengua.

Finalment, teniu un munt d’apps no relacionades amb la llengua en valencià, de manera que l’incorporeu a la vostra vida diària (ja ho sabeu, la importància de la immersió lingüística!). Hi ha l’app Premsa en català, que vos permet llegir notícies de tots els periòdics que tenen versió en la nostra llengua. I també hi ha Senderators, una app sobre excursions de muntanya i senderisme que sembla molt interessant.

Si voleu cercar altres apps que s’adapten més als vostres gustos només cal que investigueu per les pàgines que vos he enllaçat, bona sort i gaudiu del vostre mòbil en valencià!

Etiquetes: , , , , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: