#RTVVnoestanca

Imatge

Ahir volia començar a penjar recursos i enllaços audiovisuals en valencià al blog perquè pugueu fer l’activitat que vos he demanat abans de la fi del curs. Malauradament, quan em disposava a fer aquesta entrada amb l’apartat A la carta de la nostra ràdio i televisió públiques, ja s’ensumava a la premsa que RTVV, com a servei públic de tots els valencians, no passaria de la nit.

Així, la Generalitat, amb el President al capdavant, anunciaven el tancament definitiu i innegociable de Ràdio Televisió Valenciana, un ens públic amb més de 24 anys d’història, una història lligada a la vida de molts valencians i valencianes, que vam créixer amb el Babalà Club de Xoni, Poti i Tiriti, amb el Parle vosté, calle vosté, amb Fem TeleLa Paella Russa de Monleón, Trau la llengua d’Eugeni Alemany, l’Alqueria Blanca, Dossiers i un gran etcètera de programes i professionals que entraren en les nostres vides i que ja formen part de la nostra cultura i història col·lectiva.

És una molt mala notícia, perquè els valencians, tots i totes, perdem el nostre mitjà de comunicació, perquè el valencià (la nostra variant dialectal) desapareix de les pantalles, i també desapareix l’esport valencià, la política valenciana, la cultura dels pobles, les festes locals i tradicionals. Amb l’apagada de RTVV desapareixen les mascletades, la muixeranga d’Algemesí, desapareixen els moros i cristians, el Vila-real, el Llevant, el València Basket Club, desapareixen els nostres músics i la música en valencià, desapareixen els nostres escriptors i les seues obres. Fins i tot, desapareix la nostra història i el nostre present, que es reduirà a dues notícies al mes sobre aspectes negatius de la política valenciana i una breu notícia simpàtica sobre les falles el dia 19 de març. Heus ací la veritable dimensió de la catàstrofe.

Per a vosaltres, els alumnes de valencià, perdeu la única eina que teníeu per aprendre valencià i millorar el vostre domini de l’oral amb una programació d’entreteniment en valencià, amb documentals i investigacions periodístiques en valencià, amb pel·lícules i sèries de televisió en valencià. El servei A la carta de RTVV vos dona tota una sèrie de recursos audiovisual molt atractius i interessants, com que no sé què durarà en línia, aprofiteu-vos-en i intenteu fer-ne ús abans de la desconnexió definitiva.

En els propers dies penjaré altres mitjans audiovisuals de què podeu fer ús, com ara IB3, TV3 o Televisió d’Andorra.

Etiquetes: , , , ,

2 responses to “#RTVVnoestanca”

  1. Silvia says :

    Carles es indignant.
    Estic molt cabrejada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: